Anne Helwegen

Achtergrond

Ik ben opgeleid tot psycholoog bij de Universiteit van Amsterdam.

Daarnaast heb ik een opleiding tot yogadocent gevolgd bij de Saswitha Stichting in Bilthoven.

Sinds 17 jaar geef ik met veel plezier les in Doorn. Het lesgeven heeft mijn eigen yogabeoefening steeds verder verdiept. Door jarenlang les te geven en te oefenen raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de adem en ontdekte het belang van een gezonde manier van ademen.

Om me op dit gebied verder te specialiseren besloot ik de opleiding tot ademtherapeut te volgen bij Van Dixhoorn.

Deze opleiding bleek allerlei aspecten van adem, psyche en lichaam te combineren.

Het mooie vind ik dat je bij ieder persoon weer op zoek gaat naar bij “wat past”, wat leidt tot meer ontspanning en een gezonde manier van ademen.

De methode biedt daarvoor verschillende handvatten.

Sinds 2012 werk ik vanuit m’n praktijk Ademlink en geef yogalessen, (mindfulness) trainingen op locatie en individuele ademtherapie/begeleiding aan zowel kinderen als volwassenen.

Daarnaast werk ik parttime in twee huisartsenpraktijken als Praktijkondersteuner GGZ. Ik heb gemerkt dat m’n kennis en ervaring op GGZ gebied, ondersteunend is aan het werken vanuit mijn praktijk Ademlink. En anderzijds, vormen de ademoefeningen een waardevolle bijdrage in mijn werk als praktijkondersteuner.

Gratis één les bijwonen om het te ervaren?

AdemLink - Over Anne Helwegen - V2

Hier en nu

Yoga en ademtherapie zijn voor mij niet alleen ‘opleiding en werk’, maar in de loop van de tijd ook een manier van leven geworden. De dagelijkse dingen bewust en met aandacht doen, iedere keer weer opnieuw en telkens weer anders.

Jaren heb ik in het onderwijs gewerkt. Het heeft me geleerd hoe ik dingen duidelijk kan over brengen, hoe ik kan aansluiten bij dat wat past bij een persoon, een groep of het moment.

M’n achtergrond als psycholoog helpt me om vanuit het geestelijke aspect naar situaties en problemen te kijken, met aandacht naar mensen te luisteren.

M’n ervaringen als zwangerschapsdocente en als moeder vormen, naast de ademtherapie, een brede basis voor mijn begeleiding van zwangere vrouwen.

Persoonlijk

Ik vind het leuk, bijzonder en heel waardevol om dit werk te mogen doen. De adem raakt meteen de kern van iemand, weerspiegelt alles wat er op dat moment is.

Het is mooi om te zien hoe heel eenvoudige oefeningen, aandacht, bewustwording, kunnen bijdragen aan een gezonder leven, vanuit meer balans.

In de afgelopen jaren heb ik mijn werk telkens kunnen combineren met het gezin.

Inmiddels zijn de kinderen (en hond!) de deur uit en is er meer ruimte ontstaan voor Ademlink.

Ik ben dankbaar dit werk te mogen doen en nog steeds verrast over de vaak snelle en positieve resultaten.

Het werk wissel ik af met tijd voor het gezin, familie, vrienden.

Met het bos om de hoek, hou ik van wandelen en de natuur.

In m’n vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger/natuurgids bij het IVN.

Ik hou van reizen, lezen, muziek, sporten en wandelen.

Menu