Mindful yoga

Mindful yoga

Tijdens deze lessen is er aandacht voor ontspanning, een aantal stevige Hatha yoga oefeningen en meditatie.

Meditatie is “bewust zijn”. Tijdens een meditatie keer je met je aandacht naar binnen. Er zijn verschillende vormen van meditatie. In de lessen zul je met verschillende vormen kennis maken.

Mindful yoga kan je brengen bij een diepe rust, doordat ook de meditatie helpt je gedachten rustiger te laten worden.

Patanjali

De Indiase geleerde en filosoof Patanjali zegt hierover in zijn sutra’s: “meditatie is het stilleggen van de wervelingen van het denken”.

In praktijk blijkt dat soms best moeilijk.
Het vergt oefening, concentratie en geduld.

Gratis één les bijwonen om het te ervaren?

Inhoud les yoga en meditatie?

De lessen yoga en meditatie kenmerken zich door meer aandacht voor meditatie.

In India vormt de yogabeoefening een voorbereiding op een langere meditatie.

We besteden tijdens de les, behalve aan yoga, ook aandacht aan: de zithouding, verschillende vormen van meditatie waaronder loopmeditatie en het inpassen van meditatie in het dagelijks leven.

AdemLink - Yoga en Meditatie lessen - Soepel lichaam - Vitaal gevoel - V2

Effecten van meditatie

Wereldwijd is er veel onderzoek naar de effecten van mediteren gedaan. Tijdens een paar minuten meditatie verandert er van alles in ons lichaam. Zo komt bijvoorbeeld ons autonome zenuwstelstel tot rust, wordt de hartslag lager en ook de bloeddruk.

Als je regelmatig mediteert, worden de effecten er van merkbaar in je dagelijks leven. Je zult je meer in balans voelen bij alles wat je doet. Ook als er stress en tegenslagen zijn, kun je die beter opvangen. Uit de onderzoeken is gebleken dat je cognitieve vermogens toenemen, je creatiever wordt, je concentratie toeneemt en eventuele sombere gevoelens afnemen.

Menu