Testimonials

Wat kan een ademworkshop of yoga voor je doen? Voor iedereen is de uitwerking weer anders.

Ervaringen zijn persoonlijk, soms ingrijpend of zelfs levensveranderend. Ervaringen kunnen nieuwe inzichten geven. Hierna een aantal reacties van mensen die zelf aan de slag zijn gegaan met ademoefeningen.

‘Er is genoeg lucht om te ademen, er is genoeg ruimte om te ademen, er is genoeg tijd om te ademen. Ademen gaat vanzelf.’ Dit is wat ik van Anne heb geleerd. Beter kan ik het niet verwoorden. Het is een letterlijke tekst die ze me mee heeft gegeven als een oefening, eigenlijk een soort ‘zekerheid’. Prachtig, en zeer bruikbaar.

Anne heeft mij enorm geholpen bij mijn herstelproces van longembolieen door me gerichte, lichamelijke en geestelijke oefeningen te geven. Deze oefeningen pas ik nu dagelijks als vanzelf – steeds meer – toe. Mijn neiging tot hoge ademhaling is daardoor minder geworden. Het voelt alsof ik veel meer controle heb over mijn lichaam en meer basisvertrouwen; ik voel me fysiek steviger en stabieler.

Los daarvan, had Anne in de sessies ook veel aandacht voor de perikelen op mijn werk. Zeer waardevol, want het gaf me veel ruimte hier zelf op te reflecteren.

Ik prijs me gelukkig dat ik Anne heb ‘ontdekt’ en gun iedereen haar aandacht en deskundige begeleiding.

mevrouw A
46 jaar

Tijdens het sporten had ik de laatste jaren vaak last van adem tekort. De fysiotherapeut zei al langer dat ik eens naar een ademtherapeute moest gaan. Zo kwam ik bij Anne terecht. Wat stel je je voor bij ademtherapie, een goede buikademhaling leren? Regelmatiger leren ademen? Ik wist het niet goed, maar geloof er wel in dat ademhaling de spil is waar een gezond lichaam om draait. Daarom ben ik met veel geloof en discipline begonnen aan de oefeningen. En zo kwam ik erachter dat ademtherapie heel veel meer is dan een goede buikademhaling. De oefeningen lieten me voelen hoeveel spanning ik, al jaren, in mijn lijf had en stapje voor stapje kwam de spanning los. Ook allerlei andere klachten werden langzaam maar zeker opgelost. De oefeningen in combinatie met psychologische begeleiding brachten mij in een sneltreinvaart tot vernieuwende inzichten en een echt duurzame verandering. De oefeningen zijn nu deel van mijn dagelijkse routine, ik ben een ander mens geworden zowel zakelijk als privé. De ademtherapie is afgerond, en wekelijks onderhoud ik mijn nieuwe ik met de yogales.

Mevrouw D
52 jaar

Via de huisarts werd ik doorverwezen naar Ademlink omdat ik het gevoel had dat mijn manier van ademhalen niet goed was en ik daardoor regelmatig lucht tekort kwam. De fijne manier van benadering bij Ademlink sprak me meteen aan. Er is goed naar mijn klachten geluisterd. Ik heb mijn ademhaling d.m.v. de verschillende oefeningen weer beter onder controle en weet, als het weer even misgaat, welke oefeningen dan het beste bij me passen. Ik ben door deze oefeningen weer bewuster gaan luisteren naar mijn eigen lichaam en weet beter waar het mis gaat. Soms komen je klachten voort uit een heel ander gebied dan waar je zelf aan denkt. De oefeningen zijn ook erg fijn om te doen op momenten dat je je gejaagd en gestrest voelt, dus als tussendoortje. Na 5 sessies heeft het mij voldoende opgeleverd om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik zal zeker teruggaan als ik het gevoel heb dat ik weer even een ruggensteuntje nodig heb.

Mevrouw H
55 jaar

De behandelingen hebben voor mij echt iets toegevoegd. Dagelijks probeer ik enkele malen te focussen op het ademhalen, zoals geoefend tijdens de behandeling en dat lijkt goed resultaat te hebben.

De heer A
51 jaar

Ik ben via de huisarts naar Anne doorverwezen. Ik had een behoorlijke heftige periode achter de rug en bleef erg moe en duizelig. Anne heeft me geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en niet alleen maar dingen te moeten. Door haar gesprekken, die ik als zeer prettig heb ervaren, en haar oefeningen, lukt het me steeds beter om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Door alle stress was mijn ademhaling erg ‘hoog’ komen te zitten, waardoor zelfs sporten al een hele opgave was. Na diverse bezoekjes aan Anne en de oefeningen lukt het steeds beter om mijn ademhaling weer goed te krijgen. Ik ben minder moe en sporten gaat nu ook veel beter. Langzaam aan bouw ik weer conditie op. Het lukt me nog niet altijd 100%, maar door oefening die ik ook gewoon thuis kan doen gaat het steeds beter!

Mevrouw M
48 jaar

Al jaren heb ik last van hoge bloeddruk en slaap ik slecht. Toen die klachten eerder toe dan afnamen, besloot ik op zoek te gaan naar iemand die me kon helpen. Via m’n huisarts kwam ik bij Ademlink terecht. Ben 6 keer geweest en heb veel gehad aan de oefeningen. Al meteen na de eerste keer ging het slapen beter. Voor m’n bloeddruk kreeg ik medicijnen. Na een controle bij de huisarts mocht ik die minderen. Over de hele linie voel ik me energieker.

Mevrouw E
42 jaar

Mijn ervaring over yoga zittend op een stoel. Voor jou iets nieuws, voor ons een belevenis.
De manier waarop jij ons yogales gaf, de afwisselende oefeningen en de rust daarna was fantastisch.
Ik heb het als zeer prettig ervaren.

Mevrouw L
82 jaar

Met het toenemen van onzekerheden als gevolg van baanverlies, financiën en de aanstaande verhuizing begon ik me steeds onzekerder te voelen, sliep slecht en zat niet goed in mijn vel. Ook begon ik last te krijgen van paniekaanvallen. Langzamerhand werd duidelijk dat ik het over een andere boeg moest gooien. Via via kwam ik toen in aanraking met Ademlink, voor mij een onbekende therapie. In eerste instantie heeft ademtherapie mij rust gebracht. Oefeningen welke ik tijdens de therapie deed werden ook thuis consequent gedaan, 3 keer per dag op een vaste plek. In het dagelijks leven kan ik ademtherapie gebruiken als het nodig is. Zelfs als ik in een meeting ben, of al rijdend in de auto, kortom ik heb geleerd, hoe ik mijn adem kan inzetten, zonder in paniek te geraken. Gelukkig zijn mijn klachten niet te groot, maar zijn wel vervelend te noemen. Ademtherapie biedt mij rust zodra ik de oefeningen praktiseer.

Mevrouw A
62 jaar

Ben al jarenlang aan het hardlopen. Na een blessure kostte het tijd om terug te komen. Besefte dat alleen lopen erg eenzijdig is en ben toen met yoga bij Anne begonnen. Zoals zoveel hardlopers ben ik niet erg lenig, zeg maar stijf. Bij Anne ben ik mijn eigen tempo langzamerhand aardig wat leniger geworden en ben ik nu al weer jaren blessurevrij. Mooi bijeffect is dat ik me beter kan ontspannen.

De heer G
58 jaar

Ontspannen yoga lessen waar niets “moet”. Precies zoals ik hoopte dat Yoga zou zijn. De lessen waren goed samengesteld en beginnen met oefeningen en eindigen met een ontspannings-moment. Ik heb veel geleerd van het oefenen met mijn ademhaling. Als ik in bed lig probeer ik me totaal te ontspannen zoals ik tijdens de yoga lessen heb geleerd, dan val ik heerlijk in slaap. Dank Anne!

Mevrouw S
48 jaar