Het is vakantie tijd, voor vrijwel iedereen een periode waar je naar hebt uitgekeken. Daarom des te vervelender als je al op de eerste dag van die “rustperiode” wordt overvallen door een enorme vermoeidheid.

Moeheid is vaak de eerste reactie op ontspanning. Een terugkerend beeld, ook in de ademtherapie.

Enkele weken geleden bezocht een mevrouw me voor ademtherapie. Ze had al tijden last van haar gewrichten en ze was snel buiten adem en benauwd.

Al na de eerste ademsessie was ze verbaasd over het effect. Ze vertelde dat ze zich heel loom voelde, maar ook heel tevreden en ontspannen. Zo had ze zich al in geen maanden meer gevoeld.

De oefeningen die we deden tijdens deze sessie, mailde ik haar in verkorte vorm, zodat ze er mee kon oefenen in haar thuis- en werksituatie.

Toen ze een week later terugkwam vertelde ze dat ze in de afgelopen week erg moe was geweest en enorm veel had geslapen.

Door adem sessies te volgen, ging er voor deze mevrouw een wereld open. Ze dacht dat haar klachten een gevolg waren van het ouder worden, maar ontdekte dat het veel meer te maken had met haar leefwijze. Om zich weer fitter te voelen, had ze telkens tussendoor maar weer een kop koffie en een ‘energiereep’ genomen, waardoor ze een paar uur later in een nog diepere dip kwam.

In de periode waarin ze de  ademtherapie volgde,  veranderde haar hele houding. Ze ontdekte dat ze veel dingen zelf in de hand had en kon beïnvloeden. Door wat vaker een rustmoment in te lassen, minder koffie te drinken en iedere dag ademoefeningen te doen, voelde ze zich stukken beter.

Mocht je vakantie nog niet begonnen zijn, begin dan alvast met die rustmomenten. Iedere dag even een mini-vakantie! Dan is het straks dubbelop genieten van je echte vakantie.