Nog maar even en de vakantie gaat weer van start!

Wie weet heb jij  het voornemen regelmatig aan yoga te blijven doen. Mogelijk weet je ook nu al dat van dat voornemen, net als bij alle vorige vakanties, toch weer niets komt.

Daarom 10 gouden tips voor yoga, tijdens de gehele zomerperiode:

  1. Als je geen tijd hebt om te oefenen, maak dan tijd, een kwestie van prioriteit. Kies een geschikt moment, bijvoorbeeld: vlak voor het ontbijt of voor het slapen gaan.
  1. Richt een plek in je (vakantie)huis in, creëer sfeer om yoga te kunnen beoefenen. Een kaarsje, een mooie steen een schelp of bloemetje doet wonderen.
  1. Zet een herinneringsbericht met rustgevende toon in je telefoon, laat afgaan op een gunstig dagelijks tijdstip.
  1. Bedenk nu al welke oefening je het allerleukst vindt en herhaal die iedere dag 3 keer.
  1. Of: bedenk welke oefening je het aller vervelendst vindt en herhaal die iedere dag 3 keer.
  1. Als je even geen zin hebt in een Asana (=houding), doe dan een Pranayama (=ademoefening).
  1. Zoek een mooie plek buiten, waar je regelmatig kunt oefenen: bijvoorbeeld in de tuin, het bos, op ‘t balkon, aan zee en geniet tijdens het oefenen van de natuurelementen.
  1. Als de zon schijnt, maak er dan een oefening van de zon heel bewust te voelen. Neem de energie in je op en voeg er desnoods nog een zonnegroet aan toe.
  1. Als je op het strand ligt en helemaal geen zin hebt om een oefening te doen, luister dan naar een bodyscan, vooraf op je telefoon gedownload. Hou de drempel laag!
  1. Als je je nog steeds niet geïnspireerd voelt, stuur me dan een berichtje: annehelwegen@permac.nl Met alle plezier geef ik je nog een paar andere suggesties voor oefeningen of downloads door.